Apéritif

Apéritif er et spesialblad for serveringssteder som hoteller, restauranter, kaféer, barer, puber, selskapslokaler, samt cateringvirksomhet samt fagblad for Norsk Vinkelnerforening. Bladets formål er å øke kunnskapen om innkjøp, salg og servering av mat og drikke blant ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Dette gjøres ved å bringe stoff med høy nytteverdi hvor det faglige og det estetiske vies stor oppmerksomhet.


Bransjen kan også nås digitalt gjennom vårt nyhetsbrev som distribueres ukentlig til 3 000 beslutningstakere.


Apéritif er siden 1995 også tilgjengelig på internett gjennom aperitif.no som er Norges mest besøkte om mat og drikke rettet mot forbrukere med 200.000/700.000 unike brukere i uken/måneden (oktober 2023). Der finner du blant annet en komplett oversikt over produktene du får kjøpt på Vinmonopolet, en digital kokebok med over 20 000 oppskrifter og en digital drinkbok med 2 000 drinkoppskrifter. Vi sender ut over 350 000 eposter i uken til mat- og drikkeinteresserte som abonnerer på Dagens rett, Ukens vin, Ukens godbiter, Ukens kake, Ukens drink og vårt ukentlige nyhetsbrev.

* Lesertallet inkluderer ikke digital distribusjon.
Antall lesere: 40 000 (KANTAR Fagpresse 2023)
Opplag: 4 927; Frekvens: 7 utgaver pr år

Apéritif distribueres til samtlige bedrifter i hotell- og restaurantbransjen, primært mot ansatte med ansvar for innkjøp, salg og servering av mat og drikke, i bedrifter med skjenkebevilling. Bladet distribueres altså til praktisk talt alle slike bedrifter. Dessuten til samtlige Vinmonopol-utsalg. Siden bladet fører annonser for alkoholholdige produkter, er distribusjon til privatpersoner begrenset. Innen hver bedrift av en viss størrelse er det flere enn en mottaker. Apéritif er dessuten fagblad for Norsk Vinkelnerforening.

2. halvår 2022 og 1. halvår 2023 Trykket Digital Totalt
Foreningsabonnement 354 354
Betalt abonnement 540 540
Løssalg
Rabattert abonnement (over 50% rabatt)
Regelmessig gratis distribuerte 4 033 4 033
Distribuert i alt 4 927 4 927


Antall lesere: 40 000 (KANTAR Fagpresse 2023)

Leserdokumentasjon: Ja

Nr. Materiellfrist Utgivelse
1/2 05.03 19.03
3 16.04 30.04
4 04.06 18.06
5 20.08 03.09
6 24.09 08.10
7 22.10 05.11
8 26.11 10.12



Avbestillingsfrist er to uker før utgivelse.

Format 4 farger Stående Liggende
2/1 side 43 900 385x260
1/1 side 23 900 172x260
1/2 side 16 900 83x260 172x127
1/4 side 10 900 83x127 172x60
Spesialplassering:
2. omslag 27 900
3. omslag 27 900
Bakside 36 000


Tillegg for annen spesialplassering er kr 2 000,-.
Tilleggsomkostninger for annet materiell som ikke er korrekt, belastes kunden.
Provisjon: 6,0 %
Formidl. godtgjørelse: 3,0 %

Bilag

Bilagskategori Pris Vekt inntil
Plastpakket 36 000

Løse bilag som ikke plastpakkes må merkes: Bilag til Apéritif


Bladformat: 210x297
Spaltebredde: 52 (75)
Utfallende trykk: Ja
Satsflate: 172x260
Ferdiggjøring: Limfrest
Papirkvalitet innmat: 130 g Gloss
Papirkvalitet omslag: 250 g Gloss
Meget høy trykkvalitet. UV lakkert omslag.
Abonnementet koster kr 998,- for 8 utgaver

Apéritif

Universitetsgata 22

0162 OSLO

Tlf: 92 02 77 85

Ansvarlig redaktør

Aase E. Jacobsen

Tlf: 920 27 785

Epost: aase.jacobsen@aperitif.no

Annonseansvarlig

Ellinor Kittilsen

Mobil: 90 82 06 63

Epost: ellinor@media-team.no

Utgiver

Aperitif AS

Trykkeri

Ålgård Offset AS