Apéritif er et spesialblad for serveringssteder som hoteller, restauranter, kaféer, barer, puber, selskapslokaler, samt cateringvirksomhet samt fagblad for Norsk Vinkelnerforening. Bladets formål er å øke kunnskapen om innkjøp, salg og servering av mat og drikke blant ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Dette gjøres ved å bringe stoff med høy nytteverdi hvor det faglige og det estetiske vies stor oppmerksomhet.
Bransjen kan også nås digitalt gjennom vårt nyhetsbrev som distribueres ukentlig til 3 000 beslutningstakere.
Apéritif er siden 1995 også tilgjengelig på internett gjennom aperitif.no som er Norges mest besøkte om mat og drikke rettet mot forbrukere med 200.000/700.000 unike brukere i uken/måneden (oktober 2023). Der finner du blant annet en komplett oversikt over produktene du får kjøpt på Vinmonopolet, en digital kokebok med over 20 000 oppskrifter og en digital drinkbok med 2 000 drinkoppskrifter. Vi sender ut over 350 000 eposter i uken til mat- og drikkeinteresserte som abonnerer på Dagens rett, Ukens vin, Ukens godbiter, Ukens kake, Ukens drink og vårt ukentlige nyhetsbrev.
* Lesertallet inkluderer ikke digital distribusjon.
Antall lesere: 40 000 (KANTAR Fagpresse 2023)
Opplag: 4 927; Frekvens: 7 utgaver pr år
Apéritif
Apéritif distribueres til samtlige bedrifter i hotell- og restaurantbransjen, primært mot ansatte med ansvar for innkjøp, salg og servering av mat og drikke, i bedrifter med skjenkebevilling. Bladet distribueres altså til praktisk talt alle slike bedrifter. Dessuten til samtlige Vinmonopol-utsalg. Siden bladet fører annonser for alkoholholdige produkter, er distribusjon til privatpersoner begrenset. Innen hver bedrift av en viss størrelse er det flere enn en mottaker. Apéritif er dessuten fagblad for Norsk Vinkelnerforening.
2. halvår 2022 og 1. halvår 2023 | Trykket | Digital | Totalt |
---|---|---|---|
Foreningsabonnement | 354 | 354 | |
Betalt abonnement | 540 | 540 | |
Løssalg | |||
Rabattert abonnement (over 50% rabatt) | |||
Regelmessig gratis distribuerte | 4 033 | 4 033 | |
Distribuert i alt | 4 927 | 4 927 |
Antall lesere: 40 000 (KANTAR Fagpresse 2023)
Leserdokumentasjon: Ja
Nr. | Materiellfrist | Utgivelse |
---|---|---|
1/2 | 05.03 | 19.03 |
3 | 16.04 | 30.04 |
4 | 04.06 | 18.06 |
5 | 20.08 | 03.09 |
6 | 24.09 | 08.10 |
7 | 22.10 | 05.11 |
8 | 26.11 | 10.12 |
Avbestillingsfrist er to uker før utgivelse.
Format | 4 farger | Stående | Liggende |
---|---|---|---|
2/1 side | 43 900 | 385x260 | |
1/1 side | 23 900 | 172x260 | |
1/2 side | 16 900 | 83x260 | 172x127 |
1/4 side | 10 900 | 83x127 | 172x60 |
Spesialplassering: | |||
2. omslag | 27 900 | ||
3. omslag | 27 900 | ||
Bakside | 36 000 |
Tillegg for annen spesialplassering er kr 2 000,-.
Tilleggsomkostninger for annet materiell som ikke er korrekt, belastes kunden.
Provisjon: 6,0 %
Formidl. godtgjørelse: 3,0 %
Bilag
Bilagskategori | Pris | Vekt inntil |
---|---|---|
Plastpakket | 36 000 |
Løse bilag som ikke plastpakkes må merkes: Bilag til Apéritif
Bladformat: 210x297
Spaltebredde: 52 (75)
Utfallende trykk: Ja
Satsflate: 172x260
Ferdiggjøring: Limfrest
Papirkvalitet innmat: 130 g Gloss
Papirkvalitet omslag: 250 g Gloss
Meget høy trykkvalitet. UV lakkert omslag.
Aperitif AS
Ålgård Offset AS